فرماندار بناب گفت: هجدهمین همایش بزرگ دوچرخهسواری بناب با عنوان «بناب شهر دوچرخه» روز جمعه 14 آبان ماه امسال در شهرستان بناب برگزار میشود.
به گزارش بناب نیوز، ولیالله فرجاللهی در جلسه هماهنگی برگزاری همایش بزرگ دوچرخهسواری بناب اظهار داشت: دوچرخهسواری به عنوان هویت و شناسنامه ورزش شهرستان بناب محسوب میشود و از این رو مسئولان استانی باید برای ترویج فرهنگ دوچرخهسواری در کشور از بناب الگوبرداری کرده و آن را به سایر شهرهای استان و کشور انتقال دهند.
وی افزود: متأسفانه ترویج فرهنگ دوچرخهسواری تنها در حد حرف گفته میشود ولی هیچ حرکت و قدم مثبتی برای ترویج این فرهنگ از سوی مسئولان استان شاهد نیستیم.
فرجاللهی با بیان اینکه استفاده از دوچرخه تنها راه نجات از معضلات ترافیکی و تأمین سلامتی مردم است؛ تأکید کرد: مسئولان استان باید در بحث ترویج و توسعه دوچرخه سواری تلاش کنند.
فرماندار بناب سپس با اشاره به وجود بیش از 50 هزار دستگاه انواع دوچرخه و وجود زیرساختهای لازم در این شهرستان نسبت به ثبت دوچرخهسواری بناب به عنوان یک اثر ملی تأکید کرد.
فرجاللهی تصریح کرد: هجدهمین همایش دوچرخه سواری شهرستان بناب بهصورت استانی برگزار خواهد شد و تلاش شده است تا دوچرخهسواران سایر شهرهای جنوب استان نیز در این همایش شرکت کنند.
وی ضمن دعوت از تمام ادارات و واحدهای تولیدی و صنعتی برای همکاری در برگزاری این همایش گفت: به منظور ترویج هرچه بیشتر دوچرخهسواری در جامعه امسال تمام جوایز این همایش به دوچرخه اختصاص خواهد یافت.
ثبت ملی «دوچرخهسواری بناب» رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بناب نیز در این جلسه بیان کرد: در سال 91 به همراه نماینده وقت شهرستان در مجلس شورای اسلامی جهت ثبت ملی«کباب بناب» و «دوچرخهسواری بناب» اقداماتی صورت گرفت که پرونده «کباب بناب» به ثبت ملی رسید.
بهنام رحیمزاده افزود: برای ثبت دوچرخهسواری بناب نیز اقداماتی صورت گرفته و به همین منظور بایستی مستنداتی را به سازمان میراث فرهنگی کشور ارائه کنیم.
وی یادآور شد: برای تهیه مدارک مورد نیاز در صدد تهیه فیلم مستندی در ارتباط با دوچرخه سواری بناب هستیم.
این گزارش حاکی است، شهرستان 140 هزار نفری بناب در 110 کیلومتری جنوب مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و مردمان این شهرستان از دیرباز به دوچرخه و دوچرخه سواری علاقمندی ویژهای داشتهاند، به طوری که در تمامی منازل این شهرستان حداقل یک دستگاه دوچرخه نه به عنوان وسیله که عضوی از خانواده وجود و حضور دارد.
اگر چه شاید در فرهنگ عام دوچرخه به عنوان یک وسیله برای ورزش و سلامتی شناخته شده باشد ولی در فرهنگ بنابی ها دوچرخه نه تنها برای ورزش کردن مورد استفاده قرار میگیرد بلکه بسته به سن و شرایط افراد گاهی وسیلهای برای تفریح و گشت و گذار در سطح شهر و یا دشت و دمن است و گاهی عصای دست پیرمردانی که همراه با آن در معابر حرکت میکنند.
دوچرخه برای خیلیها وسیله ایاب و ذهاب از خانه به محل کار در ادارات، بازار، باغ، مدرسه و بالعکس است.
از دوچرخه نوجوانان و جوانان بنابی برای انجام مسابقات دوستانه در بین خود و در مواردی برای انجام حرکات دشوار پرشی و تک چرخ زدن استفاده میکنند و در نهایت دوچرخه برای حمل بار و خریدهای مردم از بازار به مقصد خانه به کار میرود.
نکته جالب توجه اینجاست که با توسعه خودروسواری در شهرستان بناب و اشتیاق مردم برای خرید خودرو دوچرخه هیچگاه از خانه های مردم بناب کوچ نکرده و هم اکنون در خانههای بنابیها حداقل یک دوچرخه وجود دارد و خانههایی نیز وجود دارند که برای هر یک از اعضای خانواده یک دوچرخه در گوشه حیاط موجود است.
فارس.
ارسال نظر